Jag är George Costanza

Sitter här på jobbet och slår ihjäl lite tid medan jag väntar på att Mia ska hämta upp mig för pingelträff ikväll. Och ruvar på en skamfylld hemlighet…

Har ni sett det där avsnittet med Seinfeld när George till Jerrys stora förvåning går med i en bokcirkel? Deras första bok är Breakfast at Tiffany´s av Truman Capote. Men veckorna går och varje gång George slår upp boken kommer nåt annat emellan. Tex tidningens sportsidor. När det bara återstår några timmar bestämmer sig George för att hyra filmen – med Audrey Hepburn i huvudrollen. Men den är redan uthyrd, varpå George våldgästar en stackars familj, borrar sig ner i familjens TV-soffa, hyssjar, spiller juice och äter upp alla deras nötter. Han blir till slut utkastad av den tålmodiga familjefadern, som stilla undrar: ”Varför läste du inte bara boken?”

En mycket bra fråga! Den enda skillnaden mellan min och Costanzas situation  är att Sofi Oksanens Utrensning inte är filmatiserad än. Så istället för att låtsas som ingenting, försöka se insatt ut och ställa intelligenta kommentarer avslöjar jag  inför hela världen: JAG HAR INTE LÄST BOKEN. Och nåt bra svar på frågan ”varför”, det har inte jag heller.

Hedvig N

Kommentarer: 3

 1. avatar
  Pia 2011-01-12 at 11:06

  Hahahahaha Hedvig du e rolig! Ser spontant en liten skillnad till mellan dig och GC – du e snygg.

 2. avatar
  Anna 2011-01-13 at 07:57

  ….o efter att ha hört alla våra intelligenta, analyserade och inspirerande inlägg om boken så ångrar du nog att du inte läst den….

 3. avatar
  Hedvig 2011-01-13 at 08:25

  Tack Pia! Men ju mer jag tänker på det desto större likheter finner jag mellan mig och George. Å Det var faktiskt riktigt spännande att höra er diskutera boken, och framför allt handlingen, fast jag inte läst ett ord. Konstigt men sant!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *