Återupplev barndomens jul med Trolltider!


Minns ni Trolltider? Tidernas bästa julkalender, enligt många och definitivt min egen favorit. Idag fick jag återse Dora, Marabella och de andra oknytten på Tempelriddaren i Karlstad. Och julstämningen infann sig som ett julkort på posten!

Häxan Mara var en stjärna!

Häxan Mara hade stjärnstatus!

Varje år inför jul sätter Värmlandsteatern upp en familjeföreställning med jultema. Tidigare år Charles Dickens En julsaga, och Astrid Lindgrens Emil och Kajsa Kavat samt Ulf Starks underbara ”Kan du vissla Johanna”. I år valde de Maria Gripes Trolltider från 1979, och de gjorde de rätt i!

Den lilla teaterbesökaren studerar programmet i pausen

Den lilla teaterbesökaren studerar programmet i pausen

Som alltid är föreställningen obegripligt bra för att vara amatörteater. Snudd på fulländad, såväl musikaliskt som scenografiskt och med bra skådespeleri och övetygande mask. Visserligen hade den i år tjänat på att kortas ner – som vuxen går man därifrån efter dryga två timmar med lätt träsmak i baken. Men mina barn var helnöjda!

Det sista lillan gjorde innan hon somnade för kvällen var att lägga till en önskan på sin julklappslista – Trolltider på DVD. Det ser jag som ett riktigt gott betyg till Värmlandsteatern!

 

 

 

Hedvig N

Kommentarer: 3

 1. avatar
  Pia 2012-12-10 at 02:30

  Åhhhh jag älskade Trolltider! ”Mara-Dora-bella, Mara-Dora-bella, Mara-Dora-bella…”

 2. avatar
  reb 2012-12-10 at 09:28

  Hej, vad kul att du gillade Värmlandsteaterns uppsättning av Trolltider. Jag har länkat till dig från Trolltiders fbsida, hoppas det var okej!

  // Rebekah, Trolltider

 3. avatar
  Hedvig N 2012-12-11 at 11:13

  Självklart är det helt OK! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *