Kategori-arkiv Allmänt

Feelgood eller feelbad?

Före jul var vi pinglor trötta. Trötta på pandemi, mörker och böcker med elände. Vi valde att läsa ”Jul i krinolin” av Amanda Hellberg (Lovereads). Boken sades vara en ”oemotståndlig kärlekshistoria” och vi kände att det var vad vi behövde. Lite feelgood. Vill direkt varna för att detta inlägg innehåller en del spoilers om boken…. Läs hela inlägget »

Lovande litteraturfestival på Mårbacka

När jag ändå är i tipsartagen måste jag tipsa om ett evenemang som ingen litteraturälskare i Värmland bör missa! Litteraturfestivalen på Mårbacka som hålls nu på lördag den 7 augusti. Programmet kan man läsa här, och det ser riktigt lovande ut. Bland annat kommer nyinvalda Svenska akademiledamoten Jila Mossead , författaren Marit Kapla, prisbelönt för… Läs hela inlägget »

Praktverket om Selma – nu i pocket!

Pocket- och Selmavurmare som vi är måste jag tipsa om en glad boknyhet! För tre år sen gav förlaget Max Ström ut ett riktigt praktverk om Selma Lagerlöf: En biografi på över 400 sidor och 250 bilder i urval av fotografen Bengt Wanselius. Den fick strålande recensioner, men kom lite i skymundan i media av en annan… Läs hela inlägget »

Flyktingflickorna – efterlängtad bok om en grupp i skymundan

Till midsommar kommer pastor Bengt Sjöberg i Filipstad ut med en unik bok. I Flyktingflickorna (Sjöbergs förlag) får vi ta del av sex unga kvinnors flykt till Sverige och deras kamp för att få stanna här i trygghet och frihet. Boken, som jag fått förmånen att läsa i förväg, är en riktig bladvändare. Som läsare… Läs hela inlägget »

Norrland Noir

För oss pocketpinglor är det självklart att inte träffas inomhus just nu. Ett år har gått av pandemin men den håller ju fortfarande världen och Sverige i ett järngrepp. Länge kunde vi hålla våra träffar utomhus, men när det vankades 10 minusgrader kände vi att gränsen var nådd för stillasittande utehäng. Så när Ödesmark av Stina… Läs hela inlägget »