Kategori-arkiv Gästpinglan tipsar

Dags för duktiga flickors revansch!

Det var länge sedan vi hade en gästpingla här på bloggen så därför är det extra roligt att få presentera Sanna som har läst Duktiga flickors revansch av Birgitta Olsson (Bokförlaget Forum).   ”Den största risken är inte att sikta för högt och misslyckas, utan att sikta under sin förmåga.” Att vara duktig är något… Läs hela inlägget »

Ett boktips från Gästpinglan Jonas så här i Halloweentider

Låt mig välkomna Jonas Brefält tillbaka som Gästpingla. I sitt förra inhop gav han oss boktips och vi rekommenderade honom Joyce Carol Oates. Hon har nu blivit en av Jonas favoriter. Han har precis läst hennes De fördömda. – Ja jisses, Joyce Carol Oates alltså. Här har hon fabulerat fram en gotisk skräckroman, som utspelar sig vid förra sekelskiftet i… Läs hela inlägget »

Magi? Nej, bister och hård verklighet

Låt mig presentera Maria Kardborn, en kär vän som gjort oss den stora äran att gästpingla sin senast lästa bok: Jag säger det direkt – den som väntar sig att Harry Potter känslan ska skönjas i J.K Rowlings första vuxenbok, The Casual Vacancy, göre sig icke besväret. Den här boken är så långt bort från Harrys värld… Läs hela inlägget »

Isa rekommenderar CHERUB

Kommer du ihåg när du var liten och inte kunde slita dig från en superspännande bok? För mig var det Dumas Greven av Monte Cristo, för min kompis Isabelle är det spionserien CHERUB som gäller. Isabelle är 10 år och har favoritsysselsättningar så som konståkning (året runt!), tvärföljt (naturbegåvning) och att bada. Och att pussas… Läs hela inlägget »

En sanningsbok som rockar!

I vår nya bokcirkel ”Litteraturrocken” har jag och dottern läst ”Hundar som jobbar” (Alfabeta förlag) av Ulrika Nulty och Jens Ahlbom. Jag blev nyfiken på boken efter att den vann pris som årets faktabok i Bokjuryn 2012 – en nationell bokomröstning där barn och unga i Sverige röstar fram sina favoritböcker. Ulrika Nulty är dessutom geniet bakom hela… Läs hela inlägget »