Kategori-arkiv Recept

En ny kvinnlig fantasyhjälte i unik magisk värld

  Efter Harry Potter, Hungerspelen, Divergent och Cirkeln – nu har en ny kvinnlig fantasyhjälte gjort entré i svensk översättning. Det är den amerikanska författaren Leigh Bardugo som skapat Grischa-triologin där den första boken ”I ljusets makt” har översatts till svensk och kommit ut i storpocketformat (förlaget Gilla böcker). Och det är en fantastisk ny magisk… Läs hela inlägget »

En kokbok som väcker lust utan glassiga bilder

”Tio lektioner i matlagning” av Lotta Lundgren är en annorlunda kokbok. Jag älskar att bläddra i kokböcker med fina bilder som får det att vattnas i munnen. Det här är inte en sådan bok. Här handlar det istället om lite nörderi i matlagningskonst – för den som vill lära sig mer om gastronomi som passion,… Läs hela inlägget »

Mer nyheter för matälskaren

Jag fortsätter på Pias mat-tema genom att uppmärksamma Taste by Louise, en nyutkommen kokbok av vinnaren i tv-programmet Sveriges Mästerkock. Louise Johansson vet verkligen vad som är gott och kan kombinera nya smaker på ett spännande sätt. Imponerade av en tjej helt utan kock-utbildning att skapa egna recept som är både nyskapande och välbalanserade smaksensationer…. Läs hela inlägget »

Den hemliga historien

Dionysos är vinets, extasens och berusningens gud. I det moderna litterära bruket av begreppet symboliserar det helhetens principer, mörker och ursprunglig natur. Ja jädrar i min lilla låda vad det festas i Donna Tartt välskrivna roman Den hemliga historien. Eftersom det var en väldigt lång bok fick den följa med mig till en massa olika… Läs hela inlägget »

Den nakne kocken – nu på 30 min

För drygt 10 år sedan ärvde jag en kokbok av en kollega på Arla. Han hade bott i London några år och talade sig varm för denne nye hete kock som alla Londonbor köade för att få äta hos. En stjärna var född! Jamie Oliver var hans namn. Jamie har utvecklats lite på 10 år…… Läs hela inlägget »