Kategori-arkiv Teater

Jag ringer mina bröder – en trestegsraket

Just nu är ju vår pingelfavorit Khemiri verkligen i ropet. Han har ett stående inslag i Babel som praoelev på olika instanser där ”ordet” står i fokus och om ni inte har sett/hört hans predikan från praon i kyrkan eller läst hans moderata debattartikel från praon i riksdagen så surfa omedelbart in på svt.play. Nyligen blev också… Läs hela inlägget »

Radioteatern presenterar

Vilhelm Moberg, denne gigant bland giganter. SR:s arkiv är en guldgruva där jag åter botaniserat och funnit den underbara rubriken Radioteaterbiblioteket.  Senaste tiden har jag maratonlyssnat på Utvandrarserien och det är ju alldeles som att följa en realitysåpa från senare delen av 1800-talet. Komplett med bakgrundsljud och inlevelsefulla skådespelare med bredaste småländskan. Underbart!   Romansvit i fyra delar… Läs hela inlägget »

Återupplev barndomens jul med Trolltider!

Minns ni Trolltider? Tidernas bästa julkalender, enligt många och definitivt min egen favorit. Idag fick jag återse Dora, Marabella och de andra oknytten på Tempelriddaren i Karlstad. Och julstämningen infann sig som ett julkort på posten! Varje år inför jul sätter Värmlandsteatern upp en familjeföreställning med jultema. Tidigare år Charles Dickens En julsaga, och Astrid Lindgrens Emil… Läs hela inlägget »