Kategori-arkiv Barn och ungdom

”Jag är ju så jävla easy going…”

…..är titeln på den senaste romanen av Jenny Jägerfeld En titel man fastnar för och blir nyfiken på. Det blev i alla fall jag. Jenny Jägerfelds förra roman ”Här ligger jag och blöder” (även den med en titel som suger tag i läsaren) belönades bland annat med Augustpriset i barn- och ungdomsklassen och jag minns… Läs hela inlägget »

Julkalendermys med Barna Hedenhös

När Barna Hedenhös familjen dammades av inför årets julkalender så drog debatten igång om förlegade könsroller och rasistiska inslag. En alltid lika intressant debatt om hur man ska förhålla sig till litterära tidsdokument som innehåller opassande värderingar för dagens samhälle. (Tänker till exempel på TinTin-debatten som nyligen rasade.) Debatten ledde såsmåningom till att förlaget, Bonnier Carlsen, som… Läs hela inlägget »

Helt uppslukad av en bok! Äntligen!

Det var så länge sedan jag riktigt uppslukades av en bok. Jag menar så där på riktigt! När man inte kan lägga ifrån sig boken, när man kommer på sig själv med att sitta och fånigt le för sig själv och när man gråter hejdlöst hulkande… Ibland kan det gå allt för länge mellan sådana… Läs hela inlägget »

Äntligen läser sonen!

En bekymrad mamma som suckat över att sitt barn inte fattat poängen med hur kul det är med böcker. Det är jag det. Men nu verkar ”räddningen” ha kommit och det i form av Jeff Kinneys serieromaner Dagbok för alla mina fans som tidigare gjort succé i USA (toppat New York Times bestsellerlista) och nu i Sverige…. Läs hela inlägget »

Återupplev barndomens jul med Trolltider!

Minns ni Trolltider? Tidernas bästa julkalender, enligt många och definitivt min egen favorit. Idag fick jag återse Dora, Marabella och de andra oknytten på Tempelriddaren i Karlstad. Och julstämningen infann sig som ett julkort på posten! Varje år inför jul sätter Värmlandsteatern upp en familjeföreställning med jultema. Tidigare år Charles Dickens En julsaga, och Astrid Lindgrens Emil… Läs hela inlägget »