Kategori-arkiv Biografier

Författaren Alex Schulman

Provokatören, festprissen, bloggaren, kändisungen, familjefadern, poddaren, kulturmannen… Alex Schulmans titlar har varit många under de drygt tio år han varit (över-)aktiv på den svenska mediescenen. Jag har aldrig varit ett varken stort eller hängivet fan men den här snubben har varit svår att undvika genom sina, ofta kontroversiella, uttalanden eller utspel. Jag har uppfattat honom… Läs hela inlägget »

En mörk dag i världshistorien

9 novemeber 2016 – dagen kommer för alltid vara en av dom absolut sorgligaste i mitt liv. För det är dagen då vi svek mänskligheten genom att rösta fram en rasistisk och sexistisk galning till världens mäktigaste person, trots att vi hade ett alldeles ypperligt humant och kvinnligt alternativ. Under de sista dagarna innan det… Läs hela inlägget »

Smärtsamt vackert om sorg

En på samma gång nästan olidligt vacker och smärtsam roman, eller egentligen någon slags memoar, har jag fullständigt uppslukats av under några dagar. Nämligen Tom Malmqvists ”I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv”  (Natur och kultur). Med en oerhörd detaljrikedom skildrar Tom den fruktansvärda tragedi han fick genomleva för några år sedan då hans… Läs hela inlägget »

Amy Schumer’s Sisterhood

Amy är en tvättäkta New Yorker. Kan alla boroughs som sin egen ficka, skulle aldrig bosätta sig utanför Manhattan (nope inte ens Hollywood lockar), slänger käft som ett helt omklädningsrum och är bästis med Lena Dunham. Det är något med dom här gränslösa, ultrafeministiska, metropolitiska, mansälskarna som fascinerar mig mer än jag ibland känner är… Läs hela inlägget »

FUCK CANCER

  Jag har en vän. Hon är 44 år och kommer väldigt snart att dö i cancer. Det är fördjävligt. Tror inte att jag gråtit så mycket sammanlagt i mitt liv som jag gjort sedan min vän för en tid sedan fick beskedet att hon fått en alldeles vedervärdigt aggressiv cancer och har en utmätt… Läs hela inlägget »