Kategori-arkiv Chick lit

Hey Dolly är tunn men lovar runt

Det blev inget Augustpris för nominerade Amanda Svensson i år. Men hon kan trösta sig med att vi har läst och pinglat hennes debutbok Hey Dolly. Eftersom boken är kort och lättläst blir mitt inlägg detsamma. Jag gillade att läsa Hey Dolly på samma sätt som man gillar att läsa ett glossig magasin. Därmed inte… Läs hela inlägget »

Skämshyllan utvidgad

… med si så där 4 cm chick lit, signerad Sveriges modebloggsdrottning Sofi Fahrman. Med kapitel döpta efter Tomas Ledins poplåtar eller till ”Sex med din PT – bra eller dåligt?” är väl en dunerflopp det enda man kan förvänta sig av romanen Elsas värld – som tydligen är del två i en trilogi? Den… Läs hela inlägget »

Chick lit i kategorin för fotbollsnördar

Efter att ha avslutat en bok med stark skolkaraktär kände jag att mitt val av nästa bok skulle vara en lättläst, lättsmält och lättsam.  I mina högar av olästa böcker vid sängen så fann jag Gå på djupet av Marcus Priftis från Pocketförlaget.  Utsidan lovar till viss del det jag söker och jag har ju… Läs hela inlägget »

När Dexter mötte Emma

Dex och Em. Em och Dex. Att de hör ihop är en självklarhet, det inser alla – utom dom själva. I värsta När-Harry-mötte-Sally-stil vevas en vacker kärlekshistoria fram i David Nicholls roman One day.  Från examensdagen från universitetet den 15 juli 1988 i Edinburgh då de unga tu möts för första gången, fortsätter de att… Läs hela inlägget »

One day av David Nicholls

  Jag känner mig stolt och nöjd! Det var 13 år sedan jag läste en bok på engelska och det var minsann inte riktigt så enkelt som jag trodde. Många med mig tycker nog att man kan engelska hyfsat bra men så var det minsann inte och detta inser jag redan efter 1:a sidan. Som… Läs hela inlägget »