Kategori-arkiv Deckare

Smart spänning

Ett gäng Aussie Stay Home Moms har huvudrollerna i Liane Moriartys bästsäljare Stora små lögner. Ja, dom och deras ungar, äkta makar, vänninor, mammor, exmakars nya fruar etcetera då så klart. Moriarty har en speciell förmåga att skapa spänningsromaner utan att hamna i klichéträsket. Det vardagliga blir intressant, det välkända misstänkt och tillsynes ytliga relationer… Läs hela inlägget »

Dagbok om ett uppdrag för den modige

Den 28 augusti släpps den fjärde boken om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist, ”Det som inte dödar oss”, fortsättningen på den historia som Stieg Larsson själv aldrig fick chans att skriva färdigt. Jag kommer ihåg den sommaren jag läste ”Män som hatar kvinnor” och hur den med sina modiga karaktärer riktigt grep tag i en… Läs hela inlägget »

Carl-Johan Vallgren – en ny Stieg Larsson

    Pocketpinglorna har tidigare läst  Carl-Johan Vallgrens roman ”Dokument rörande spelaren Rubashov”; vi läste den före bloggens existens så den finns inte omskriven här, men vi gav den bara en pingla. Många av oss gillade ”Den vidunderliga kärlekens historia”, som var magisk och både Pia och Karin har skrivit om ”Havsmannen”, som de gav toppbetyg. Nu… Läs hela inlägget »

Elisabeth George bättre än på länge

Jag har läst alla Elisabeth Georges böcker om kommissarie Lynley och inspektör Havers och har varit lite besviken de senaste åren. Böckerna har blivit allt tjockare och tyvärr också tråkigare, med känslan av att lite redigering hade gjort gott. Men George har gjort en uppryckning, framförallt med de två senaste böckerna och med ”En ond… Läs hela inlägget »

Ond eller?

Teman om ondska (”En liten bok om ondska” av Ann Heberlein) och barn (”Vi måste prata om Kevin” av Lionel Shriver) har vi pocketpinglor läst genom åren. Ett engagerande ämne som ofta bidragit till lite längre och lite mer omfattande diskussioner på våra pingelkvällar. Så blev också fallet efter att vi läst ”Onda flickor” Av Alex… Läs hela inlägget »