Kategori-arkiv Fantasy

En ny kvinnlig fantasyhjälte i unik magisk värld

  Efter Harry Potter, Hungerspelen, Divergent och Cirkeln – nu har en ny kvinnlig fantasyhjälte gjort entré i svensk översättning. Det är den amerikanska författaren Leigh Bardugo som skapat Grischa-triologin där den första boken ”I ljusets makt” har översatts till svensk och kommit ut i storpocketformat (förlaget Gilla böcker). Och det är en fantastisk ny magisk… Läs hela inlägget »

En finstämd fantasyroman för vuxna

Neil Gaiman, tidigare mest känd för att ha skrivit fantasy för ungdom bland annat ”Coraline” och ”Odd och frostjättarna” har kommit ut med en ny bok. ”Oceanen vid vägens slut” kallar han själv för en fantasyroman för vuxna – även om jag tycker den gott och väl kan läsas av tonåringar också. Det är en… Läs hela inlägget »

Urfjantig tonårsromantik i Fallen ängel

Eftersom jag gillar böcker med äventyr, romantik, spänning och gärna lite fantasy, lockades jag av ungdomsboken Fallen ängel av Becca Fitzpatrick, men ack så besviken jag blev. Det finns så många andra böcker i den här genren som är hundra gånger bättre, så det här är inget som jag skulle rekommendera till mina tonåringar. Urfånigt, amerikanskt… Läs hela inlägget »

Murakamis IQ84 – första pocketboken

Tidigare i sommar gav jag mig på första boken i Haruiki Murakamis triologi, IQ84 och det är en sällsynt, underlig, skruvad och fascinerande berättelse som jag genast blir uppslukad av. Jag har redan köpt den andra boken som också kommit ut i pocket – den tredje kommer i höst. IQ84 påminner mycket om Kafka på… Läs hela inlägget »

Ny bekantskap i fantasyvärlden

Jag började årets sommarläsning med en för mig ny bekantskap i fantasygenren.  Det är den amerikanske författaren Patrick Rothfuss och hans böcker om magikern Kvothe. Den första delen i triologin är uppdelad i två böcker som finns i pocket – Vindens namn del 1 och 2. Kvothe har tagit sin tillflykt till ett värdshus ute… Läs hela inlägget »