Kategori-arkiv Inte bara böcker

Tankar efter ett minimaraton med Handmaid’s Tale

The Handmaid’s Tale säsong 3 har nu startat på HBO och det firade jag genom att se tre avsnitt på raken. I väntan på fortsättningen plockade jag fram mitt ex av boken för jag ville kolla en sak jag kom ihåg. Jag mindes att jag särskilt studsat till över en passus i epilogen, som är… Läs hela inlägget »

Based on a true story

När verkligheten överträffar fiktionen, då blir det bra film. För att hinna se så många Oscarsnominerade filmer som möjligt innan den stora galan senare i februari har jag toksprungit på bio den senaste tiden och slagits av hur många av dem som är verklighetsbaserade. Jag upplever alla de fem filmerna lika viktiga, för här bjuds inte bara på underhållning,… Läs hela inlägget »

Starstruck by Erica Jong

Att åldras är inte ett problem för Erica Jong. Tvärt om hävdar hon att livet bara blir bättre. Att en som människa bara blir mer genuin. ”Om man inte är Anna Wintour då”, skrattar hon. Ja, något till övers för perfektion och politisk korrekthet verkar denna ikoniska författarinna då rakt inte ha. Detta fick jag erfara under… Läs hela inlägget »

Tack ”bibblan” för en trevlig mingelkväll

Ett 100-tal besökare kom till stadsbibliotekets mingelkväll i tisdags, där det var späckat med boktips från personalen, men också från oss pinglor som var inbjudna för att prata om de böcker vi läst, vår bokcirkel och bloggen förstås. Mellan tipsen bjöds det på läskande cider, tilltugg och bokcitat-tävling – det blev en riktigt trevlig kväll!… Läs hela inlägget »

Shantaram – Fredens man

”Det enda kungadöme som gör en människa till kung är hennes egen själs kungadöme. Den enda makt som har någon mening är makten till en bättre värld.”   Shantaram har med sina nästa 1000 tättskrivna sidor tornat upp sig i min bokhylla under ganska många år. Trots upprepade försök har jag liksom inte orkat ta tag i den… Läs hela inlägget »