Fantastisk bok med fågelkvitter

Jag har aldrig varit någon fågelfantast, som kan höra skillnad på svala och näktergal och andaktsfullt sitter och lyssnar på fågelsångens olika nyanser. Men jag tycker om fångelsång och älskar deras envetna läten på våren, även om det är tidigt på morgonen. Den enda fågel jag kan identifiera är talgoxen; titti-ta-titti-ta-tittti-ta-titti, ni vet… Jag önskar ibland att jag skulle förstå mer om fågelkvittret som omger oss – det måste vara rätt kul att kunna konstatera: – Åh det sitter en stjärtmes i björken idag.

Jag kan verkligen rekommendera den fantastiska boken ”Fågelsång – 150 svenska fåglar och deras läten”. Det är inte bara en bok med vackra bilder och kort fakta om fåglarna, utan det medföljer en liten bandspelare med inspelningar av fåglarnas sång. Det är bara att knappa in numret på den fågel man läser om så spelas deras läte upp – och det är bra ljudkvalitet.

En mycket fin presentbok av hög kvalitet. Bandspelaren är inget skräp utan verkar gedigen och hållbar. En härlig bok både i text, ljud och bild.

Katarina L

Kommentarer: 5

 1. avatar
  TidningsIda 2011-01-10 at 02:00

  Min pappa fick den av min mamma i julklapp. Han blev helt besatt av den, satt och tryckte hela tiden. Vi andra tyckte kanske inte det var fullt lika roligt som han…

 2. avatar
  Karin H 2011-01-10 at 02:37

  Jag har den också! Jättebra och lärorik. Men Katarina nog kan du fler fågelläten än så? Gök, skata, fiskmås t.ex?

 3. avatar
  Hedvig N 2011-01-10 at 05:55

  Bra tips! Men finns det verkligen en fågel som heter Stjärtmes?:-)

 4. avatar
  Anna 2011-01-10 at 06:03

  Härligt vilken kul bok!!

 5. avatar
  Karin H 2011-01-11 at 02:57

  Hedvig N: Stjärtmes (Aegithalos caudatus) är en mycket söt liten sak som absolut finns i verkligheten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *