Tre sekunder – Anders Roslund och Börge Hellström

Det här är den femte boken om den märklige utredaren Ewert Grens. Men liksom de fyra andra böckerna (Odjuret, Box 21, Edward Finnigans upprättelse och Flickan under gatan) så är det inte en deckare i mängden, utan det finns många bottnar i historierna. Vad är rätt och vad är fel? Vem är skurk och vem är hjälte? Berättelserna rör sig i gråzonerna. Ingenting är självklart och allt vänds upp och ner. Tempot är högt och spänningen stegras hela tiden.  Roslund & Hellström har fått flera utmärkelser för sina böcker, med all rätt tycker jag. Deras  böcker sticker ut, biter sig kvar i tankarna långt efter man slagit ihop dem.

Och så är de helt omöjliga att lägga ifrån sig förrän man läst färdigt. Det gäller även den här som handlar om maffia och kriminalvård. Jag vill inte berätta så mycket mer för jag tycker verkligen att den ska läsas, liksom de andra. Böckerna är egentligen fristående, men jag tycker de vinner på att läsas i rätt ordning. Man får större förståelse för den egensinnige Grens. Jag vet att det finns flera Pocketpinglor som aldrig läser deckare, men nu är det faktiskt dags!

Karin H

Kommentarer: 6

 1. avatar
  Jenny 2010-05-03 at 01:12

  Hej på er, hittade precis er bokblogg. Kul! Och roligt att se att ni gillar Tre sekunder. Anders och Börge är fantastiska författare. Nu arbetar jag med utgivningen av hårdpärmar, men jag håller er gärna informerad om vad vi har på gång i alla fall, om ni vill. Maila mig på jenny@piratforlaget.se. Pocketnyheter att se fram emot i sommar är Borta bäst av Sara Kadefors, Systerskap av Katerina Janouch och Mörkermannen av Unni Lindell (om ni vill läsa en till deckare 🙂 )
  Mvh,
  Jenny

 2. avatar
  Mia Derret 2010-05-03 at 03:53

  Jag är väl en av de pinglor du syftar på, Karin, som inte läser deckare men det ska kanske bli ändring på det. Lustigt nog så ligger just Edward Finnegans upprättelse på min ”att läsa lista” då jag ska handleda en elev som ska göra en jämförelse mellan ett par deckare som skildrar dödsstraff. Kanske kan jag använda dig som bollplank?

 3. avatar
  Pia Wikström 2010-05-03 at 10:55

  Jag med – men din övertygande recession, Karin har gjort intryck. 😮 Imorgon är det jag som går till Pocketshop och dristar mig till ett deckarinköp. Får lov att ställa in mig på några sömnlösa nätter alltså…

 4. avatar
  Pia Wikström 2010-05-03 at 10:56

  Recenssion menade jag ju så klart!

 5. avatar
  Karin Höiesen 2010-05-04 at 12:56

  Pia, om du börjar med ”Odjuret” rekommenderar jag dig att ta semester och läsa på dagtid, för den är riktigt otäck.

 6. avatar

  […] & Hellström.  Detta är bok tre i en serie och Pinglan Karin har recenserat bok nr fem tre sekunder tidigare här på bloggen och känslan är […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *